بررسی موضوع آب شدن یخچال های هیمالیا

یک هیئت از دانشمندان آب و هوایی سازمان ملل موضوع آب شدن یخچال های طبیعی هیمالیا را مورد بررسی قرار می دهند . گزارش های محیط زیستی حاکی است افزایش سرعت ذوب یخچال‌های طبیعی یکی از پیامدهای سرعت گرفتن گرم شدن زمین است . گرمایش زمین تعادل میان ذوب و تشکیل دوباره‌ی یخچال‌ها را بر هم می‌زند . وقتی میانگین حرارت بیش از حد شود ، ‌شدت ذوب یخچال‌ها از تشکیل شان پیشی گرفته و در نتیجه یخچال‌ها کوچک‌تر خواهند شد.  در صورتی که میزان گرم شدن زمین افزایش یابد، این گرمایش جهانی موجب از بین رفتن هزاران یخچال طبیعی هیمالیا تا سال 2035 خواهد شد. به گفته کارشناسان این مطالعه، 10 رودخانه بزرگ آسیا که از یخچالهای طبیعی تغذیه می شود، طی پنج دهه آینده خشک خواهند شد و صدها میلیون نفر از مردم در هند ، پاکستان و چین را تحت تاثیرقرار خواهند گرفت . این گزارش درباره یخچالهای طبیعی نشان می دهد به احتمال زیاد مساحت کل این یخچال ها از مساحت 500 هزار متر مربعی حال حاضر ، به 100 هزار متر مربع در سال 2035 کاهش خواهد یافت. به گفته "جیرام رامش"،‌ وزیر محیط زیست هند، بسیاری از 9 هزار 500 یخچال طبیعی هیمالیا ، درحال کوچک شدن است که سرعت آن در برخی موارد کند و در موارد دیگر در حال افزایش است . این گزارش هم اکنون توسط بسیاری از کارشناسان در حال بازبینی مجدد است ...

 اینترنت

.

  
نویسنده : فرامرز نصیری ; ساعت ۱٠:٥٥ ‎ب.ظ روز دوشنبه ٥ بهمن ۱۳۸۸
    پيام ها    +